Episode 23 – Rummad

DISCLAIMER: Vi smager på rummad i dette afsnit. Det betyder at vi desværre kom til at støje en del med indpakningen af maden (og… oh well, smager på det lidt for tæt på microfonen). Undskyld!

Efter et par måneder med radiotavshed, er vi klar igen og så endda med Stjerneklarts første julefrokost.  

Vi bliver nemlig denne gang til en madpodcast, hvor vi sætter tænderne i forskellige typer rummad. Vi taler om den udvikling som rummad har været igennem og fortæller et par anekdoter fra snart 60 år med forhåbentligt mætte og glade astronauter. Kan man få pizza på ISS? Eller hvad med kaffe? Og hvordan var en svensk astronauts snackønske ved at gøre rigtigt mange amerikanske børn kede af det?

Rummaden som vi afprøver er altsammen fra Japan, og består af EBI-gratin, rumbrød, takoyaki, en bar af røde bønner og til sidst jordbæris. 

Shownotes

Nyheder

InSight er landet på Mars

Hjælp forskerne med at analysere data fra TESS

TESS Casino

Tema: Rummad

Rummadens historie 1, 2

Pizza Hut leverer pizza til ISS

Maden vi smager på i afsnittet kommer fra den japanske webshop spacegoods.net med assistance fra Google Translate. Webshoppen sender ikke selv ud af Japan, så for at få det sendt til Danmark kan man bruge en service der videresender ud af landet, som f.eks. Tenso.com. Hvis man har problemer med at få det til at virke, er man meget velkommen til at kontakte mig (Troels), så skal jeg prøve at hjælpe.

Kig op

NASA: Spot The Station